marți, 11 noiembrie 2014

Pregatire proiecte de accesare a fondurilor europene in perioada 2014-2020, pentru medici umani si veterinari

Va trimit informatii despre fondurile ce pot fi accesate de medici umani si veterinari.

In cadrul fostei masuri 312  care va fi sub o alta forma in  2014-2020,  medicii veterinari si umani  pot accesa fonduri pentru dotare cu mobilier, pentru echipamente, masini laborator, ambulante.  Trebuie sa mentionez, pentru a avea succes garantat,  va trebui sa luam  urmatoarele masuri:


- cabinetul  sa devina SRL , poate char infiintati un nou SRL
- sa aveti acte prin notariat de comodat pentru teren si cladire  ,sau acte de proprietate   unde va - desfasurati activitatea
- sediul social si punctul de lucru sa fie in mediul rural
 

In vechiul ghid, cabinetele medicale aveau din start 35 de puncte, daca va fi un SRL nou inca  20 de puncte, daca   medicul este sub 40 de ani, inca  10 puncte, daca  mai introducem in proiect si o instalatie solara eoliana pentru incalzire, apa calda menajera, producere de curent  inca  5 puncte, deci sansele de reusita  sunt de 99%.
In lista din anii anteriori , punctajul maxim l-au indeplinit cabinetele medicale  si deci 99% din proiectele depuse au fost aprobate.
In plus daca  este SRL POATE PRIMI PANA LA 200.000 DE EURO NERAMBURSABIL CU 70% PARTE NERAMBURSABILA, DACA ESTE CABINET MEDICAL, POATE PRIMI MAXIM 50.000 DE EURO NERAMBURSABIL CU 70% PARTE NERAMBURSABILA.
SE PARE INSA CA  IN NOUL PROGRAM 2014-2020  LA ACEASTA MASURA  PARTEA NERAMBURSABILA VA CRESTE DE LA 70% LA   90% , DAR VOM VEDEA
.

 Iesenii care au depus proiecte in cadrul masurii 312 - Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de microintreprinderi, vor primi finantarile nerambursabile de la Uniunea Europeana.


Acestia au semnat contractele de finantare pentru demararea investitiilor, iar pana la sfarsitul anului vor primi primele transe din suma totala a proiectului. Din numarul total de proiecte depuse de catre ieseni, doar jumatate dintre acestia vor primi banii. Suma totala este de 1,5 milioane de euro. Pentru modernizarea a 3 cabinete medicale individuale, 3 medici ieseni vor primi o suma totala de peste 168.000 de euro. 

Astfel, un cabinet din sat Barnova, comuna Barnova, va fi dotat cu mobilier, birotica si aparatura medicala de specialitate in valoare de 56.000 de euro. Cabinetul Ray Dent de medicina dentara din satul Dancu, comuna Holboca, va fi dotat cu 71.000 de euro. Alte doua cabinete veterinare din comunele Romanesti si Andrieseni vor achizitiona doua ambulante veterinare  pentru interventii in valoare de 100.000 de euro. In satul Rediu din comuna Rediu SC Novosan Solutions va achizitiona echipamente de intretinere corporala in valoare de 135.000 de euro. O firma din comuna Ciortesti a cumparat o ambulanta veterinara mobila cu 30.000 de euro.

Col (r) ing. Balici Mihai
Tel 0744384321 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu